15-7-2023; Tja en dan als 10de pup zijn wij ook maar op het bankje gaan zitten met ons teefje Daisy-Ko van de Hazannekamp.

Zij blijft bij Daisy en ons wonen en zal o.a. veel geknuffeld gaan worden door onze kinderen Emiel en Julia die al vanaf hun 5de en 7de levensjaar  Heidewachtels om hen heen hebben. 

 

 

15-7-2023; Als 9 de pup is reutje Duke-Mex van de Hazannekamp vertrokken en gaat bij Cathrin en Erik en hun Heidewachtel Diego wonen en zal ook zeer regelmatig geknuffeld gaan worden door hun kinderen die niet meer thuis wonen. Cathrin zal de jachttrainingen gaan doen met Mex en alles wat daaruit kan gaan volgen. Wij wensen jullie heel veel geluk, plezier en al het goeds toe met Mex.

 

15-7-2023; Vandaag was de dag van het vertrek van onze laatste lieverd en idem leukerd Mex. Want een ventje zeg; de laatste dagen  alleen maar rollebollen met zijn zusje Ko en Daisy. 

 

12-7-2023; Als 8 ste pup is reutje Djem-Fedor van de Hazannekamp vandaag vertrokken. Hij gaat wonen bij Bert en Hedwig. Ook hun dochter Maureen zal regelmatig bij Fedor zijn.

Hedwig gaat de jachttraining met Fedor doen en alles wat daaruit kan gaan volgen. Wij wensen jullie heel veel geluk, plezier en al het goeds toe met Fedor.

 

12-7-2023; Vandaag afscheid van deze grote lieverd, hij is ook zo leuk, Fedor.

 

11-7-2023; Kijk eens hoe gaaf. Nu er nog 3 puppy's bij ons zijn, gaat Daisy met hen spelen. 10 Puppy's was hiervoor de laatste weken te veel voor haar.

 

11-7-2023; Als 7de pup is teefje Dante-Layla van de Hazannekamp vertrokken. Ze gaat wonen bij Sylvia en Johan en hun 3 andere Heidewachtels van kennel Van Achter De Duinen, www.vanachterdeduinen.nl 

Sylvia zal de trainingen van Layla gaan doen en alles wat daaruit kan gaan volgen. Wij wensen jullie heel veel plezier, geluk en al het goeds toe met Layla.

 

 

11-7-2023; Als 6de pup vertrekt teefje Daika-Cai van de Hazannekamp. Zij gaat wonen bij Udo, Judy en hun zoontjes Tijn en Bren en zal dichtbij haar broertje Duuk komen wonen. Scai (zo is haar roepnaam) en Duuk gaan samen op jachttraining en in de toekomst gaat Udo met Scai  jagen. Wij wensen jullie heel veel plezier, geluk en al het goeds toe met Scai.

 

 

 

 

 

11-7-2023; Duuk had het snel door; ik ga met deze baas mee naar huis. Die heeft me toch iets lekkers in zijn zakken...

 

11-7-2023; Als 5de pup vertrekt reutje Duuk-Dax van de Hazannekamp. Hij gaat wonen bij Gerhard en zijn Duitse staande langhaar Max en zal dichtbij zijn zusje Scai komen wonen. Duuk en Scai gaan samen op jachttraining en in de toekomst gaat Gerhard met Duuk jagen.

Wij wensen Gerhard heel veel plezier, geluk en al het goeds toe met Lou.

 

11-7-2023; Vandaag afscheid van deze 3 lieverds en leukerds.  Vanmorgen zijn Duuk en Scai met hun baasjes vertrokken. Vanmiddag is Layla met haar baasjes mee gegaan.

 

10-7-2023; Bijzonder liefdevol moment wat we niet eerder hebben kunnen fotograferen, maar wat Daisy wel doet bij de pup die gaat...

 

10-7-2023; Als 4de pup vertrekt teefje Dusty-Bo van de Hazannekamp. Zij gaat wonen bij Sandra, Marco en hun kinderen Ace en Isa. Marco zal de jachttrainingen gaan doen en Bo zal buiten gezinshond ook als jachthond gebruikt gaan worden. Wij wensen jullie heel veel plezier, geluk en al het goeds toe met Bo.

 

10-7-2023; Als 3de pup vertrekt reutje Dex-Lou van de Hazannekamp. Hij gaat wonen bij Paula en Frank. Frank zal de jachttrainingen gaan doen en Lou zal buiten gezinshond ook als jachthond gebruikt gaan worden. Wij wensen jullie heel plezier, geluk en al het goeds toe met Lou.

 

10-7-2023;  Vandaag zijn ook deze 2 lieverds en leukerds vertrokken naar hun nieuwe eigenaren/gezinnen; Lou (links op mijn arm) en 3de foto en Bo, onze knuffelaar (rechts op mijn arm) en 4de foto. 

 

9-7-2023; Daar gaat ze als 2de pup; Teefje Daantje-Puck van de Hazannekamp en ze gaat wonen bij Olaf en Simone en bij hun 2 andere Heidewachtels Sacha en Lux. Simone zal met Daantje de jachttrainingen gaan doen en alles wat daaruit kan gaan volgen. Wij wensen jullie heel veel plezier , geluk en al het goeds toe met Daantje. 

 

9-7-2023; Als eerste pup vertrekt reutje Dux-Bellorum van de Hazannekamp. Hij gaat wonen bij Ellen, Eddo, Tim en hun Heidewachtel Myrrdin. Ze hebben lang hierop gewacht. Ellen zal met Dux de jachttrainingen gaan doen en alles wat daaruit kan gaan volgen.

Wij wensen jullie zoveel plezier, geluk  en al het goeds toe met Dux. 

 

9-7-2023; Tja dan is het zover; deze 2 leukerds en lieverds zijn vandaag uitgevlogen; Dux (links) en Daantje. Dux nog even apart bij mij op  de foto, want Daantje komt vlakbij ons te wonen en gaan we gelukkig vaker zien. 

 

9-7-2023; Puppy's Daisy zijn vandaag op 3 dagen na 8 weken oud. Vandaag en deze week zal in het teken staan van het afscheid van onze pups. De puppyboxen staan klaar en eerste 2 pups vertrekken vandaag.

De pups zijn er echt klaar voor. Ook Daisy trekt zich meer terug van het nest. Heel natuurlijk en goed.

Wijzelf is een ander verhaal....

8-7-2023; Laatste dag met zijn tienen. Vandaag heeft onze dochter Julia haar contact met de puppy's gefilmd..

8-7-2023; Vandaag de laatste dag met het tiental. Iedereen kijkt er uit om hun toekomstig maatje en gezinslid op te komen halen en dat is prachtig. Onvoorstelbaar alle voorbereidingen voor dit nest wat 1 1/2 jaa gelden begon en hoe snel deze 2 maanden voorbij  zijn gevlogen. Hierbij foto's die te leuk zijn om niet te plaatsen. Onze zoon Emiel laat zich letterlijk helemaal besnuffelen door de puppy's. 

5-7-2023; In het veld met het tiental; met 2 benches en Daisy en ik ernaast. In elke bench 5 puppy's. Fluitje, pootje baden met Daisy. En geurtjes opdoen heel veel geurtjes. Geweldig hoe vrij ze alles verkennen. Ze vinden het heerlijk. Superleuk om dit te zien.

5-7-2023; Vandaag precies 7 weken. Vandaag weer op stap met Daisy erbij. We mochten op bezoek in een jachtveld met een water erbij. Kijk maar wat het tiental ervan vindt....

4-7-2023; Jeetje wat gaat het toch hard; Morgen is het tiental alweer 7 weken. De toekomstige eigenaren tellen af en wij genieten zo ontzettend van dit gave nest. Wat zijn ze toch leuk. Gisteren hebben we een uitje gemaakt naar een mooie boerderij buiten Nijmegen. Daar mocht het gezin helemaal even een uitje in de natuur maken samen met Daisy en Lux, Heidewachtel van Simone.

Eerst even wennen in de auto in 2 benches verdeeld met Daisy en ik ernaast; de rit ging prima en niemand was misselijk. Ze lagen zelfs te slapen. Daarna even wennen uit de bench komen en toen was het als de Efteling voor ze. Wat hadden ze een plezier; echt super om te zien. Ook nog even samen eten in het veld en toen weer naar huis waarna ze allemaal in slaap vielen.

Zoals jullie zien wordt Julia, als ze thuiskomt, altijd zeer enthousiast begroet, net als bij ons elke ochtend.

Afgelopen dagen is het ook duidelijk geworden welk meisje of jongen bij wie en waar gaan wonen..we zien verliefde blikken; zo mooi en bijzonder alle reacties ..Nou ik zal jullie zeggen wij zijn ook verliefd op dit tiental met Daisy erbij.

Vanmiddag is de chipster geweest van Raad van Beheer; alle namen zijn nu verbonden met een chip. Ze gaven allemaal weer geen kick met afleiding van wat lekkers..

Hier komen volledige namen op volgorde van geboorte;

Reutje Blauw; Djem-Fedor; hij gaat wonen bij Bert en Hedwig

Teefje Rose; Daika-Cai; zij gaat wonen bij Udo en Judy en hun 2 zoontjes

Teefje Rood; Daisy-Ko blijft bij ons wonen

Teefje Paars; Dusty-Bo; zij gaat wonen bij Marco, Sandra, Ace en Isa

Reutje Oranje; Dex-Lou; hij gaat wonen bij Paula en Frank

Teefje Groen; Dante-Layla; zij gaat wonen bij Sylvia en Johan

Reutje Bruin; Dux-Bellorum; hij gaat wonen bij Ellen, Eddo en Tim

Teefje Geel; Daantje-Puck; zij gaat wonen bij Olaf en Simone

Reutje Zwart; Duuk-Dax; hij gaat wonen bij Gerhard 

Reutje Lichtblauw; Duke-Mex; hij gaat wonen bij Cathrin en Erik.

 

1-7-2023; 6 1/2 week alweer. De dierenarts heeft het tiental helemaal nagekeken en gevaccineerd. Ze zijn allemaal gelukkig gezond verklaard en daar zijn we heel blij mee. Alle pups gaven trouwens geen kick bij het vaccineren. Ik leidde ze af met wat lekkers. Deze leuke foto's wil ik jullie niet onthouden. 

28-6-2023; 6 weken oud is het tiental en het aftellen is begonnen voor de nieuwe eigenaren... voor ons gaat het heel snel, dus we genieten nog maar volop. We zien dat de pups zich flink ontwikkelen en straks zijn ze ook echt klaar om naar hun nieuwe baasjes te gaan... Julia heeft haar speeltijd met de pups en Jan probeert tussen door de stoep te vegen...tis allemaal spel.

En Daisy dan... hoe ze met haar pups speelt en ze opvoedt, prachtig om te zien.  

25-6-2023; Het tiental is 5 1/2 week oud. Afgelopen weekend zijn Lars en Lene  uit Denemarken 2 dagen bij ons op bezoek geweest. Was bijzonder en erg leuk. Zij zijn de eigenaren van Figaro ,de vader van dit nest. Figaro kon helaas niet mee, omdat de puppy's nog niet zijn ingeënt.

Lars en Lene hebben al jaren Heidewachtels en een paar nesten grootgebracht. Ze werken veel met ze, veldwerk, apporteer wedstrijden en zweetwerk. Eigenlijk alles wat een allrounder als een Heidewachtel kan. Verder lopen ze ook shows voor exterieur beoordelingen. Maar de rode draad is dit alles is toch wel de jacht. Bieden zijn jagers en ook hun kinderen.

Ze waren heel blij dat ze dit nest live konden zien. Ze vonden de puppy's echt mooi. Wat hen opviel was de stabiliteit en evenredigheid in dit nest, met als grote voorbeeld ook de uitstraling van Daisy hierin. Maar ook de power en ondernemingslust van allen tien vonden ze geweldig. Erg fijn om te horen. Jan heeft ze Nijmegen laten zien op de fiets, biertje op terras en samen gegeten bij ons. 

Zoals jullie zien speelt Daisy regelmatig met haar pups, maar corrigeert ze ook waar nodig. Prachtig hoe ze dit doet. Inmiddels staat er al een aantal dagen een grote bench waar ze goed in gaan liggen. Alvast gewenning voor straks in de bench training bij de nieuwe eigenaren  thuis. Inmiddels ook 'echte' halsbandjes om gedaan ook voor gewenning. 

22-6-2023; Het tiental is 5 weken oud en hun koppies veranderen. 

Nr.1 Reutje Oranje, Nr. 2 Reutje Zwart, Nr. 3 Teefje Rose, Nr. 4 Reutje Donkerblauw, Nr. 5 Teefje Paars,

Nr. 6 Teefje Geel, Nr.7 Teefje Rood, Nr. 8 Reutje Bruin, Nr 9 Reutje lichtblauw en nr. 10 Teefje Groen.

Met dank aan Ad van Moll voor het maken van deze foto's.

21-6-2023; 5 Weken oud; Hierbij wat chill foto's met dank aan Julia en Mariken. Wat zijn ze toch leuk om op te....

21-6-2023; 5 Weken oud alweer; zoals elke fokker zegt wat gaat het toch snel....Zo snel dat ik moeite heb om ze te filmen. De puppy's hebben inmiddels een speeltuin op ons terras en daar maken ze goed gebruik van. De ontwikkelingen van het tiental gaat ook snel. ze zijn geweldig met elkaar en als ze ruzie maken, dan komt Daisy gaat er boven staan en zonder geluid te maken is het meteen stil. Prachtig om te zien....

19-6-2023; Dit vonden ze toch leuk; Oefenen met ganzenveren.

19-6-2023; Leuk bezoek gehad en vandaag verjaardag feestje van onze dochter  Julia wat een soort puppenfeestje werd. Kortom het socialisatie proces is in volle gang met natuurlijk de nodige rust tussendoor. We hebben tunnels die ze geweldig vinden en waar zo volop doorheen huppelen of rennen. En sinds vandaag eten ze allemaal uit eigen bakje; 1 keer ze aan de bakjes gezet en 2de keer hoppa duidelijk. Dit leren ze echt heel snel.

17-6-2023; 4 1/2 week oud; Daisy laat de pups regelmatig nog zittend of staand drinken. Er word wat afgeknuffeld en gesnuffeld met en door het 10-tal ook door Emiel en Julia onze kinderen. Ons tuinterras is puppy terras geworden met allerlei snuffel en socialisatie uitdagingen.  En leuk dat ze het vinden....

14-6-2023; Even voorstellen, 4 weken oud.

Foto van links naar rechts;

Rij 1; Teefje Groen, Reutje Blauw, Reutje Zwart en Teefje Rood

Rij 2; Reutje Oranje, Teefje Geel, Teefje Paars en Teefje Rose

Rij 3; Reutje Licht blauw (viel in slaap) en Reutje Bruin.

14-6-2023; Reutje zwart slaapt op zijn eigen wijze; of dat zo lekker ligt...Julia onze dochter komt regelmatig lekker puppy's knuffelen, zo leuk.

14-6-2023; 4 weken oud precies vandaag. Jeetje het vliegt voorbij, maar het gaat goed. Wat een gaaf nest is het toch, spelen, ontdekken en groeien. Vandaag zijn lekker naar buiten geweest in de ren, ging heel goed, ze stappen er zelf naar toe. En dat zien we graag. Wij genieten zo van ze en de toekomstige eigenaren ook....

12-6-2023; De puppenfamiie is 26 dagen oud. Ze maken grote stappen letterlijk en figuurlijk. Elkaar ontdekken, spelen en ook extra drinken en rusten met dit warme weer. De puppy mousse vinden ze erg lekker en de schaal is helemaal weer schoon als ik deze oppak.... Daarna zitten hun koppies onder de mousse, zie foto's. De tandjes komen door bij allen en de vachtkleur wordt ook steeds meer zichtbaar; teefje groen b.v wordt een echte schimmel vacht dame. we hebben 1 schimmelvacht teefje en 2 schimmelvacht reutjes, de anderen zijn bruin/ wit waar veel bruine spikkels op komen net als bij Daisy. Ook de koppies worden steeds mooier. Emiel, onze zoon heeft een dejavu met onze vorige nesten.Toen zat hij ook zo in de bench. Dewi bekijkt de schimmelvacht van teefje groen. Ze drinken ook nog aardig wat bij Daisy, maar morgen wel de nageltjes knippen bij allen. Al het bezoek wordt afgesnuffeld door de kleintjes, zo mooi...

Met dank aan Simone voor de foto's. 

10-6-2023; 3 1/2 week oud. Zoals jullie zien is er volop leven in de brouwerij hier. Elkaar ontdekken, geluiden en bezoek. Het gaat goed met het gezin en ook met Daisy. De komende dagen zal i.v.m. bezoek e.d. daardoor iets minder gaan posten.

8-6-2023; 22 dagen oud en tijd voor het eerste vaste voedsel, nou ja vast, soort van puppy vlees mousse, maar lekker dat ze het vonden! En Daisy zit ernaast. Vanmiddag ging ze spelen met teefje geel, dit niet eerder zo gezien. Teefje daagde Daisy ook uit; heel mooi om te zien.

7-6-2023; Vandaag is de familie precies 3 weken oud. Ze komen uit zichzelf hun nest uit en gaan op ontdekking...Daisy voedt ze allemaal nog volledig zelf, het gaat heel goed met haar. De puppy's mogen nu ook gaan wennen aan zacht voedsel. 

6-6-2023; Vanavond hebben we onze keuken omgetoverd tot puppyren. Dit met de mogelijkheid dat ze vanuit de tuindeuren ook naar buiten kunnen wanneer ze iets groter zijn. De kleintjes zijn er aan toe om hun wereld te vergroten. Ze dagen elkaar al uit en maken geluiden. Tussendoor zijn ze ook heel relaxed. Morgenvroeg maar eens kijken wat ze ervan vinden. Daisy heeft de hele ren afgesnuffeld en ging toen in liggen ; goedgekeurd lijkt me... De verdere socialisatie weken gaan beginnen.

5-6-2023; 19 dagen oud. Alleen maar goeds te melden. Ze herkennen mij  al goed aan mijn stem en geur en komen dan ook allemaal naar me toe als ik ze roep; zo schattig! Over een aantal dagen (als ze 3 weken oud zijn) gaan we de puppyren opzetten dan wordt de wereld voor de kleintjes wat groter.. We merken nu al dat ze per dag meer gaan ontdekken. De toekomstige baasjes komen op bezoek en dan mogen ze Daisy en haar puppen familie ontmoeten.

 

4-6-2023; 18 dagen oud zijn ze en zittend voeden is even uitproberen hoe dat gaat...de melkbar draait goed.

4-6-2023; Zondag rust...

2-6-2023; 16 dagen oud. Daisy is geweldig met haar puppy's. Alle krediets gaan naar haar.

2-6-2023; 16 dagen oud; lekker slapen op mama's poot, en mooi om te zien gezien hoe de vacht zich ontwikkelt in schimmel  en bruin/wit. Julia onze dochter is in de ban van de puppy's, wij ook trouwens....

1-6-2023. 15 dagen oud en ze ontwikkelen zich snel, ze lopen (weliswaar nu nog wankel) en ze hebben elkaar en hun eigen geluid ontdekt.....Ze zijn zo leuk!

1-6-2023; Familie is 15 dagen oud. Ze hebben allemaal de eerste ontwormingspasta gehad. Lekker vonden de meesten het niet op een paar na die alles op smikkelden. Julia onze dochter is een fijne hulp  en super puppen oppas, als ik het nest schoonmaak. Daisy is een heerlijke hond, super moeder zo relaxed. Ze doet het zo goed.

Tip voor de pup geïnteresseerden, dit boek vind ik echt een aanrader.

31-5-2023; Dag 14; 2 weken oud. Het gaat zo goed met ze allemaal. Vandaag zal het hele gezin de eerste ontwormingspasta krijgen. Deze foto is trouwens van gisteren in de chill modus.

29-5-2023; 12 de dag. De dames en de heren worden sterker en komen al sneller vooruit op hun voorpootjes, de achterpootjes zijn ze volop aan het trainen. De oogjes zijn bij zowat alle puppy open. Daisy verzorgd haar kids heel goed; ook vandaag weer allemaal aangekomen in gewicht en de eerste kiloknaller is genoteerd; reutje blauw.

28-5-2023; Als de werpkist wordt schoongemaakt, dan gaat de familie in een inmiddels grotere mand. Daisy komt checken en lijkt ze te tellen. Het hele gezin is ook vandaag weer goed gegroeid. Echt zo fijn.

28-5-2023; Dag 11; Zo mooi om te 'zien' ; Bij teefje groen gingen gisteravond haar oogjes open en vandaag volgden de teefjes rosé en paars en reutje donder blauw. De rest zal ook niet lang meer duren.

27-5-2023; Het gezin is vandaag 10 dagen oud en op een paar na zijn ze verdubbeld in gewicht. Dat vinden wij super fijn en we zien ze per dag krachtiger worden. Ze tijgeren rond in de werpkist en maken geluidjes. Oogjes zijn nog dicht. Ook Daisy doet het fantastisch. Wij zijn verliefd....

26-5-2023; Het gezin is 9 dagen oud en zoals jullie zien is het een relaxte sfeer is het nest wanneer ze slapen. Wanneer er gedronken wordt bij moeders dan is er volop activiteit en zoeken naar de beste plek om te drinken. Tja en dat kan dan ook op je rug....

25-5-2023; Reutje donkerblauw bij zijn moeder. Daisy houdt alles in de gaten zoals je ziet. Reutje Licht-blauw zijn kleine koppie , zijn oogjes nog dicht, maar rond de 10 dagen mogen ze open gaan. 

24-5-2023; Vandaag zijn de Puppy's van Daisy 1 week oud. We wegen ze elke dag en ze zijn vandaag weer aangekomen. Daar zijn we heel blij mee. Daisy is heel zorgzaam voor haar kroost. Erg mooi om te zien het ze ze wast en vertroeteld. Filmpje is geplaatst; met de 3 teefjes naast drinkend elkaar en dat hoor je....

Teefje rose, geel en groen slapen lekker samen.

23-5-2023. Dag 6; alles verloopt naar wens, alle heren en dames zijn weer aangekomen. Daisy voedt ze volledig zelf. Zo schattig die kleintjes, reutjes bruin en lichtblauw slapen bij elkaar en reutje oranje ligt veilig bij zijn moeder op haar poot.

Wij genieten van al de tafereeltjes in dit nest. Ze rollen alle kanten op, maken geluidjes en tijgeren rond op zoek naar Daisy. 

Dag 5 van het gezin; alleen maar goeds te melden, ze zijn allemaal gegroeid en Daisy voedt haar kroost volledig zelf. Ze eet zelf voor 10, nou dat snappen we en ze krijgt vaak eten, nu vers vlees.  

Hierbij toch maar weer wat puppy spam; kijk de kleine pootjes van een schimmel reutje in wording. Teefje geel en reutje blauw liggen lekker te slapen en teefje rose ligt vaak tegen of half op de giraffe. En dan Daisy ze houdt alles zo goed in de gaten, wat een trotse goede moeder is ze.

21-5-2023; 4 dagen oud. Het hele gezin is weer goed gegroeid. Hier zijn we heel blij mee. De melkbar doet het heel goed. Knappe Daisy.

Weetje; De pups worden doof en blind geboren en blijven dit de eerste 10-14 dagen. Voelen en ruiken kunnen ze wel. Met hun tastzin en neus vinden zij de weg naar moeders tepel en leren zij haar geur en die van hun broertjes en zusjes (her)kennen  Ook nemen ze in deze periode de mensengeur  op. Elke dag bij het wegen komt dat goed, want dan ik de kleintjes even knuffelen.

20-5-2023;  Puppy's zijn 3 dagen oud. Rustige relaxte dag vandaag. Alle kleintjes weer gewogen en zijn echt super aangekomen. We hebben er zelfs al eentje over 500 gram...Heel blij mee, dat betekent dat de voeding van Daisy goed op gang is. Hierbij wat puppyspam; teefje geel rust lekker op mama's staart, reutje bruin ligt ook relaxed, allemaal aan de melkbar en we hebben zelfs een acrobaatje in ons midden, reutje blauw is zelf op zijn mama gekropen. En Daisy, ze doet het echt zo goed!

19-5-2023; Daisy en haar gezin doen het goed. Ze voedt ze allemaal zelf en ze zijn allemaal gegroeid. Dus daar zijn we heel blij mee. 

Rust, reinheid en regelmaat. Het klinkt misschien raar, maar zo is het wel; drinken van de pups, wegen, Daisy verzorgen en (veel en goed) eten geven. Daisy is heel zorgzaam naar haar kleintjes. Ze wast ze en reageert op geluidjes die ze maken. Mooi hoe moeder natuur dit zelf regelt...

Je hoort Daisy hijgen. De puppy's liggen n.l. onder een warmte lamp. Zogauw als ze zelf hun temperatuur kunnen regelen wordt dit weer afgebouwd. We zien precies hoe warm het is, via een thermometen in de werpkist. En tussendoor kijk ik met een bakje koffie naar de kleintjes die nog zo jong zijn, maar het is al zo bijzonder...

 

Daisy krijgt haar eten bij haar kroost, vers vlees en vitamine paté. Ze wordt verwend en zo hoort het ook na en in al haar arbeid. Ze vind het heerlijk. We zijn super trots op haar.

Daisy doet het super. Haar kroost verzorgen en vooral heel veel laten drinken.

18-5-2023; De eerste nacht met Daisy en haar kroost is heel goed verlopen. Ik heb geslapen op de bank. Vanmorgen werpkist schoongemaakt en dan gaan de kleintjes in een mandje met een kruik en Daisy ligt er naast. Dit zal een ritueel gaan worden de komende tijd. Daisy heeft volledig vertrouwen in wat we doen.

17-5-2023; Daisy werd vandaag heerlijk verwend met lekker eten en drinken. Nu mag ze veel eten, zoveel ze maar wil. Ze heeft 10 kleintjes te voeren en te verzorgen...Daisy pakt haar moederrol heel goed op. We zijn super trots op haar.

De komende 3 weken zullen in het teken staan van rust en groeien van de pups. We ontvangen dan ook geen bezoek, ook ivm infectiegevaar. De komende dagen nemen wij ook zelf rust om bij te "tanken". Daarna zullen wij zelf contact opnemen met de toekomstige eigenaren.

17-5-2023; Na 2 onrustige nachten werd het dinsdag 16-5  duidelijk dat Daisy haar weeën waren begonnen. Veel hijgen en harde buiken. Ik ben continue bij haar gebleven en Jan natuurlijk. Daar werd ze rustig van. Sowieso is rust en veel geduld van groot belang hierin.

Afgelopen nacht werden de weeën heftiger en van morgen om 5.45 uur werd reutje Donker Blauw geboren met een gewicht van 422 gram, een flinkerd. Daarna om

6.06 uur Teefje Roze; 390 gram

6.14 uur Teefje Rood; 410 gram

6.44 uur Teefje Paars; 314 gram

6.54 uur Reutje Oranje; 412 gram

Daarna neemt Daisy een rustpauze, met wat eten/drinken en even naar buiten. 

9.18 uur Reutje Bruin; 408 gram

10.08 uur Teefje Geel; 310 gram

11.03 uur; Reutje Zwart; 410 gram

11.18 uur; Teefje Groen; 362 gram en als laatste om

11.38 uur; Reutje Blauw; 408 gram.

Tussendoor is er nog een heel klein teefje geboren die niet levensvatbaar was. Aandoenlijk, maar het kleintje was niet genoeg gegroeid in de baarmoeder.

Het was heel hard werken voor Daisy, maar ze heeft het zo fantastisch gedaan. Ze is een zeer krachtige dame en dat heeft ze hier weer laten zien.  Zo bijzonder om te zien dat er na de geboorte van haar eerste pup meteen ook een moeder werd geboren....Alle 10 pups lieten meteen veel levendigheid zien en de weg naar de tepels bij Daisy werden snel gevonden.

Wij zijn zeer opgelucht en dankbaar dat alles zo goed is verlopen.

 

 

 

 

 

15-5-2023; Sinds dag 58 slaap ik bij Daisy. Ze is wat onrustiger. Ze wil regelmatig s'nachts naar buiten. Haar buik lijkt of groeit echt nog per dag. En er zijn zoveel bewegingen te voelen. Ze ligt en kan alleen nog maar op haar zij slapen.

16-5-2023. 60 dagen drachtig. Daisy ligt letterlijk en figuurlijk uit te buiken. Ze is 60 dagen drachtig en ze voelt zich goed.

We hebben een röntgenfoto laten maken van Daisy's buik. Dit omdat ze flink groeide en we wilden weten voor haar bevalling hoeveel ze draagt. Deze foto kan geen kwaad voor haar en haar pups. Er werden door de dierenarts 10 pups geteld met twijfel over een 11 de pup. Onvoorstelbaar dat dit allemaal in haar buik zit en past....

12-5-2023; Vandaag is Daisy 56 dagen drachtig. Daisy doet haar ding, waggelt inmiddels een beetje rond en tijdens onze wandeling zojuist liet ze nog effen haar jachtinstinct zien en stond ze 'voor' op een duif. Ze eet met smaak haar voer op.

De kraam kamer en alle benodigdheden voor haar bevalling staan klaar.

11-5-2023; Daisy is bijna 56 dagen (8 weken) drachtig. Ze ligt letterlijk en figuurlijk uit te buiken in haar werpkist.. Het gaat heel goed met haar en haar buik groeit door. Ik voel de puppy's volop bewegen zo mooi...Daisy is heel aanhankelijk en volgt mij overal. Ik werk nu ook niet meer en ben volledig thuis.

Vanaf dag 58 mogen de pups geboren worden, maar kan en mag ook de dagen daarna. We houden jullie via de site natuurlijk op de hoogte.

7-5-2023; Daisy slaapt inmiddels een paar dagen in haar werpkist. Dit om haar er vast aan te laten wennen. Het gaat prima en Daisy vind het allemaal best.

5-5-2023; Daisy is 49 dagen ( 7 weken) drachtig. Alles verloopt naar wens en ze maakt het het heel goed. De laatste weken van haar drachtigheid bestaat uit groeien van de pups , wandelen, lekker eten en rust. En natuurlijk de nodige knuffelpartijen tussen door. Daisy is heel relaxed. Gisteravond voelde ik de puppy's voor het eerst bewegen. Heel bijzonder.... 

 

29-4-2023; Daisy is 42 dagen (6 weken) drachtig nu. Haar buikje groeit en ze maakt het heel goed. Ze gaat meteen staan voor de foto, want daarna krijgt ze een beloning en daar doet ze alles voor.

Mooie plantjes gekregen gisteren, zo leuk. Die gaan we in een mooie pot zetten.

25-4-2023; Ja Daisy het bezoek is toch echt naar huis. Het was gezellig en erg lekker wat ze hadden meegenomen voor jou. En voor ons een mooi mandje met planten, zo aardig.

En kijk dat buikje, 5 1/2 week drachtig is ze nu en ze eet alles wat los en vast zit...Nog ongeveer 2 1/2 week te gaan. De laatste weken van haar zwangerschap groeien de pups het hardst.

22-4-2023;

Daisy is 35 dagen (5 weken) drachtig. Haar buikje wordt voller en haar voorheen oplopende buiklijn is rechter aan het worden. Het gaat heel goed met Daisy. We doen het rustig aan met haar. De jachttrainingen en jacht zijn al eerder gestopt.

Daisy wil eigenlijk het liefste eten en daar zoekt ze ook naar. Vanaf gisteren krijgt ze meer voeding wat we elke week gaan opbouwen.

 

 

 

15-4-2023;

Daisy is 28 dagen (4 weken) drachtig. Voor een buitenstaander nog weinig te zien, maar wij zien wel iets veranderen aan haar buik.  Vooral haar vacht op die plek die nu naar buiten steekt. 

14-4-2023;

Daisy is vandaag jarig en we hebben vanmorgen een echo laten maken.

We hadden al een vermoeden gezien haar gedrag en niet willen eten. En vandaag werd dit bevestigd. 

Een bijzonder cadeau, want Daisy is drachtig. Er is volop leven te zien. We zijn heel blij! 

13-4-2023;

Morgen is het 28 dagen geleden dat we in Denemarken op bezoek waren en dat Daisy is gedekt door Figaro. Dus tijd voor een echo morgen. Spannend, maar daarna zullen we weten of er puppy's in haar buik groeien.

Deze  foto met het koppeltje (links Daisy, rechts Figaro) is van vorig jaar toen we in Denemarken waren om aan Heidewachtel wedstrijden mee te doen.