LEUK NIEUWS, Mei 2016;

Gisteren en afgelopen week ontving ik wel erg leuke berichten van de eigenaren van Meggie en Fay. Ze hebben bijzonder mooi werk en resultaten laten zien. Fay en haar baas hebben vorige week bij de kNJV trainingsgroep een B-certificaat behaald. Dat is erg knap voor zo'n jonge heidewachtel en zeker van haar baas, want het is hun eerste jachthond. Joelle nogmaals van harte gefeliciteerd!

Meggie en haar baas hebben gisteren bij de Kynologenclub een Diploma B-examen behaald. Met als extra vermelding dat van de 45 deelnemers ze de 2de plaats hebben behaald!  Dat is zeer knap en Karin nogmaals van harte gefeliciteerd! 

Noa en haar baasjes zijn ook nog volop in jachthonden training en ook ik en Bente trainen wekelijks in Nijmegen en  in de Utrechtse heuvelrug. A.s. Woensdag 1 juni startten de inschrijvingen van de jachthonden-proeven. We gaan zien wat dit wedstrijd seizoen gaat brengen.

Wij hebben in mei een heerlijke vakantie gehad in Texel, waar het zeer goed vertoeven was ook voor Puck en Bente. Puck leek wel 8 jaar jonger, zo alert en snel was. Overal rook en zag ze wild en stond ze 'voor' om het wild aan te wijzen. Hier zit het baas, ik ruik het... en jawel hoor fazanten, eenden en hazen die zich drukten in het gras of riet, maar die een Heidewachtel zeer  goed ruikt, op afstand al. Bente heeft ook genoten, het liefst ging ze de duinen in, je kunt wel raden waarom.... En rennen op het strand, heerlijk.

Bijgevoegd foto's van de diploma's en Texel.  

CLUBMATCHDAG HEIDEWACHTEL VERENIGING 24-4- 2016;

Zondag 24 april was de jaarlijkse clubmatch dag. Heidewachtels van elke leeftijd mogen dan worden geshowd. Van elke leeftijds categorie is er een eerste t/m 4de plaats. Het was een bijzondere dag en dat lag niet alleen aan het weer. Behoorlijk koud; we begonnen buiten met de shows, maar er kwam zo'n slecht weer aan, dat we naar binnen zijn gegaan. Karin en Meggie deden voor het eerst mee met een hondenshow en dat was voor beiden een hele ervaring. Ze hebben het reuze goed gedaan tussen alle andere teefjes die ook in de ring stonden.

Ook Puck hadden we ingeschreven in de veteranen-klasse. Ze is nu 10,5 jr. en als eerbetoon leek me dit een leuk idee. Aangezien zowel ik als Puck zeer relaxed waren in de ring, liet ze zich van haar mooiste kant zien. Met haar trouwe kop liet ze het allemaal over zich heen komen en wonnen we de 1 ste prijs met een U (=Uitmuntend), een mooie beker en een prachtig rapport.  Bijzonder om dit samen met Puck ook mee te maken buiten alle jachtproeven om in het verleden. Bijgevoegd foto's van dit alles.

 NESTEVALUATIE HEIDEWACHTEL VERENIGING 17-4-2016;

Zondag 17 april was de officiële nestevaluatie van de Heidewachtelvereniging in Hoenderloo. waar maar liefst 27 nesten werden gekeurd de hele dag door verschillende keurmeesters. Ook Bente en Nigel nest was aan de beurt en alle nakomelingen Noa, Sarah, Jodi, Meggie Fay, Dobber en hun eigenaren waren aanwezig. Daar waren wij zeer blij mee, wat zo is er mooi een totaal plaatje te zien qua vererving in exterieur en gedrag. 

Wat was het leuk om elkaar weer te zien en vooral de heidewachtels uit het nest van Bente en Nigel! Ik werd compleet verrast door een prachtig cadeau van een van de eigenaren, een boek wat ANDERS heet en gaat over staande jachthonden.....Echt een supermooi cadeau wat al een tijd op mijn verlanglijstje stond!

Na elkaar allemaal begroet te hebben en gezellig samen zijn, hadden we om 13.30 uur een ringtraining van Ruurt die bleef bij een mondelinge uitleg van wat er in de ring ging gebeuren bij het officiële gedeelte. Daarna hebben we zelf geoefend met de honden. Wat mij al direct opviel was dat alle nakomelingen een rustig gedrag vertoonden bij elkaar, ze bleven allemaal zeer alert dat wel, maar beschouwend. Verder waren en er onderling veel gelijkenissen te zien, zowel in uiterlijk als in gedrag. Dobber, de reu had het even wat moeilijk met al zijn zussen rondom hem heen,maar gedroeg zich als een gentleman.

Om 14.30 uur was het dan zover; de  officiële keuring in de ring door keurmeester Wout Arxhoek en een stagiaire Gertie Colaris. Het showen van je hond, hem of haar het mooist uit laten komen, het laten bevoelen van je heidewachtel  e.d. is niet altijd gemakkelijk. De baasjes deden hun best en alle nakomelingen toonden prima gedrag in de ring en liepen parmantig naast hun baasjes. Mooi om te zien hoe rustig ze naast elkaar zaten of stonden en alert rondkeken.

Het rapport loog er niet om; Arxhoek was zeer tevreden over de teefjes Noa, Sarah, Fay, Jodi, Meggie en reu Dobber, qua vererving in als zijn facetten op wat kleine opmerkingen na. Homogeen, zeer fraai nest stond er o.a. in het rapport met prima karakters. Tja ik/wij zijn heel blij hiermee! Ook Katja en Jos, eigenaren Nigel zijn ook heel content met dit verslag, Hier doe je het ook voor, maar waar we het echt voor doen zijn de eigenaren, de gezinnen die zo blij zijn met hun heidewachtel! 

Bijgevoegd een reeks foto's en filmpjes van deze zo mooie en leuke dag. Dank aan alle eigenaren  dat jullie er waren! En dank aan Trudy en Jeroen voor de leuke filmpjes in de ring en de evaluatie van dhr. Arxhoek. Het geblaf tussendoor is trouwens van een ander nest.

Fotoserie 1; van Li. naar Re. Nr. 1 Bente en Fay, Nr. 2 Michiel en Sarah, Nr 4 Joelle en Fay, Nr. 5 Jeroen en Noa, nr. 6 Ruth en Dobber en Karin en Meggie, nr. 8 Ruth en Dobb,Nr. Noa, nr. 10 Cock en Meggie

Fotoserie 2; nr. 3 en 4 van li.naar re. Jos en Nigel, Carolien en Bente, Michiel en Sarah, Jeroen en Noa, Ruth en Dobber, Joelle en Fay, Petra en Jodi en Cock en Meggie.

Fotoserie 3; het keuren in de ring en de evaluatie met Dhr Arxhoek.

Foto 4; het rapport van het nest.  

 

 

 

16 MAART 2016 TERUGKOMDAG NEST BENTE EN NIGEL;

Afgelopen zondag was het dan zover; de terugkomdag van ons derde nest en eerste nest van Bente met reu Nigel van de Chesannehof. Alle eigenaren met hun gezinnen waren uitgenodigd bij restaurant\cafe Het Zwaantje in Mook, waar we een terras hadden gereserveerd. Het weer was prachtig en in de zon was het goed vertoeven. Helaas heeft 1 gezin zich af moeten melden i.v.m. de griep.

De rest was er allemaal, ook de eigenaren van Nigel en dat was super. Zij hadden ook Aico hun andere reu meegenomen. De nakomelingen Noa, Meggie, Sarah, Jodi, de dames en Dobber de reu; we zagen ze allemaal na een dik jaar weer terug en dat was heel bijzonder.  Tess een heidewachtel dame uit een gezin was ook van de partij, zij is dikke maatjes met Sarah. Wat mij meteen opviel was dat het gedrag van de heidewachtels onderling heel goed was, rustig en relaxed, aangelijnd op het terras en er was zelfs een loopse dame bij. De reuen moesten zich even aanpassen, maar ook dit verliep na een confrontatie goed.

Mooi om de vererving van beiden ouders te zien en in een aantal teefjes zie ik Bente terug, maar bij een paar ook duidelijk Nigel. Ze moeten allemaal nog uitzwaren en uitgroeien, maar dat komt allemaal nog. De adel en sierlijkheid wat een heidewachtel zo mooi kan hebben en uitstralen was bij alle nakomelingen zeer goed te zien.

Na iedereen en natuurlijk de honden begroet te hebben, cappuccino's, thee met appeltaart en gezellig samen zijn we naar het bos gegaan wat ernaast ligt en waar de honden los mogen. Dit was heerlijk, alle honden hebben flink kunnen rennen en snuffelen. Tussendoor hebben we een paar proefjes gedaan. Markeer apport en lijn met zit op afstand (door Bente en Nigel) gelopen. Het apporteren vonden de nakomelingen erg leuk, allemaal waren ze gefixeerd (van wat gebeurd hier) en de gedrevenheid en passie was bij een aantal zeer goed te zien.  Allemaal natuurlijk op de foto, voordat iedereen goed staat en aandacht hebt van alle nakomelingen is ook een kunst......

Na de wandeling zijn we op het terras nog wat gaan drinken. Het was heel leuk en gezellig, wij hebben zo genoten, ook van de kinderen van de families. En wat wel het allerbelangrijkste is; de gezinnen genieten zo van hun Heidewachtel, een maatje voor hun allen en daar doen wij het voor! Het was een heerlijke middag. Dank jullie wel dat jullie er waren en voor de cadeautjes!  Op naar de nestevaluatie op 17 april. Bijgevoegd een filmpje en foto's met ook dank aan Julia, Jos, Katja, Petra en Teake.

Het filmpje spreekt voor zich hoe graag Jodi wil gaan voor het apport.... 

Foto's van Li. naar Re. Jos met Nigel, Cock met Meggie, Petra met Jodi, Jeroen met Noa, Veronique met Sarah, Ruth met Dobber, Jan met (oma) Puck en ik met Bente. 2-de Serie foto's en dan de 2de foto; Nigel(vader), Meggie, Jodi met bazin, Noa, Sarah met bazin, Dobber en Bente (moeder).

Het filmpje wat daarna komt is van Meggie, zwemmend en apporterend en met een bijzonder commentaar van baasje Cock!

 

20 DECEMBER 2015;  Gisteren 1 jaar geleden werd Bente moeder van 6 pups. 1 Jaar zijn ze alweer! Zo snel gaat een jaar voorbij, maar het gaat allemaal heel goed met ze. Alle jonge Heidewachtels zijn in (jacht)training en dat is heel goed, want ook de typische heidewachtel eigenschappen, zoals neus achter na gaan en dan niet meer willen luisteren, laten zich zien. We ontvangen ook mooie berichten van de vriendschap en zeer hoog knuffelgehalte wat ook zo bij een heidewachtel hoort. Al met al doet het ons zeer goed dat al de gezinnen zo'n prachtig maatje erbij hebben en hier zo van genieten.

Hierbij weer wat foto's van de inmiddels mooie jonge heidewachtels;

Van Li. naar Re. de eerste 9 foto's; Meggie, ze heeft een diploma behaald van de kynologen club; 69 van de 70 pnt.; gefeliciteerd! Meggie doet buit jacht ook ringtraining en mag dan ook met haar eerste verjaardag als een princes op bed liggen. Dan foto 10 en 11; Noa, heerlijk op haar verjaardag genietend van een bot onder de kerstboom. Fot0 nr. 12 is Dobber; hij kijkt parmantig in de camera met zijn mooie donkere kop. Foto 13 en 14 is Fay, ook met een heerlijk bot voor haar eerste verjaardag. Fay is al een keer mee geweest op jacht, vond ze super leuk. Foto 15 en 16 is Sarah; ze is een toppertje zeggen haar baasjes. Foto 18, 18 en 19 is Jodi, heerlijk aan haar verjaardagsbot en ze blo took een grote knuffel-dame te zijn. 

28 SEPTEMBER; Weer tijd voor een update. Allereerst; het gaat goed met alle nakomelingen van Bente en Nigel. Ik heb regelmatig contact met de baasjes/gezinnen en dat is fijn en leuk. We zijn op bezoek geweest bij Noa en dat was heel gezellig.  Mooi om te zien hoe Noa zich ontwikkelt en hoe goed en consequent de baasjes met haar omgaan. Belangrijkste is, ze heeft een liefdevolle plek in het gezin, er wordt volop van haar genoten en ze heeft een prachtig karakter! Tja en dan heb je oma, moeder en dochter bij elkaar, bijzonder! Bente moest duidelijk wennen, is erg op mij gericht, vond het even niet fijn dat ik Noa knuffelde en wilde meteen de plaats bepalen. Dat  werd niet door mij geaccepteerd en toen trok het bij. Puck vind het allemaal wel best. Zij is en blijft toch de grand lady.  Ze hebben volop gerend met elkaar en elkaar uitgedaagd. Jeroen, Trudy en kinderen nogmaals dank voor de (lekkere) gastvrijheid!  

En dan de JACHTHONDEN PROEVEN; ook qua jachthonden wedstrijden hebben we weer het een en ander meegemaakt. Zie hiervoor bij hoofdstuk Werken met een heidewachtel.

 

 

17 AUGUSTUS; Hoog tijd voor een update. Wij zijn weer terug van onze vakantie. We hebben het heerlijk hebben gehad in de Provence en de zuidelijke alpen. Ook Puck en Bente, onze trouwe 4-voeters, zijn weer mee geweest en hebben het zeer goed gehad. Vooral alle wildgeuren en het zwemmen in  het bergmeer vonden ze geweldig.  Van de families van de nakomelingen van Bente ontvingen wij foto's en filmpjes ook van hun vakantie, waarvoor onze hartelijke dank. Erg leuk! Noa heeft gekampeerd in de Drome en heeft het super gedaan, ondanks de warmte. Ze ging overal mee naar toe ,ook naar restaurantjes, en dat ging super. Ook Jodi en Fay zijn mee gegaan kamperen met hun families en aan de berichten te horen en de foto's te zien is er volop genoten van elkaar. 

Hierbij natuurlijk de foto's van dit alles. 

Aankomende zaterdag ga ik het jachthonden-proeven seizoen in met Bente; aan het trainen zal het niet liggen. 15 Lessen hebben we gevolgd bij KNJV Utrecht; Heuvelrug; elke dinsdagavond en dan de trainingen tussendoor met Jan, die mij trouw helpt elke keer! Ik houd jullie op de hoogte.

Foto's van li. naar re. ; eerste 11 foto's vakantie van Puck en Bente; klein detail foto nr. 6 Emiel fietst in de verte een bergcol. Foto's nr. 12 en 13 Noa, foto nr 14 t/m 17 Jodi. Foto nr 18 en 19 Meggie en Foto 20 t/m 25 Fay! 

 

10 JUNI; Foto's en nog eens foto's. Van links naar rechts; foto 1 t/m 6 Sarah samen met Tessa, de andere heidewachtel in het gezin. Foto 7, 8 en 9 Jodi lekker bij haar baasje en haar knuffel. Foto 10 Meggie, even alles goed bekijkend! Fot0 11 en 12, Fay met gezin.

Tja en dan hebben we nr. 13 t/m 18 Noa, ook een bijzondere heidewachtel dame; ze doet de was, helpt mee stofzuigen, maar valt dan op halverwege op de bank in slaap en heeft ook zo haar rust en knuffeluurtje (1/2 liggend in haar mandje waar ze als pup in lag) en bij haar baasjes. Foto 19 t/m 21 Dobber lekker in het bos.

9 JUNI;  Afgelopen zondag was de jaarlijkse Clubmatch dag van de Heidewachtelvereniging, waar de Heidewachtel-hondenshow is in alle verschillende categorieën en waar de mooiste reu en teef van alle heidewachtels die dag wordt uitgekozen. Voor ons is het ook een weerzien van vele bekenden. Maar het allerleukste was toch wel het weerzien van 4 van de nakomelingen Bente en Nigels nest. Zij zijn inmiddels bijna 6 maanden oud. Wij hadden Puck meegenomen en Bente thuis gelaten, want ze was loops en dat is erg lastig voor alle reutjes aldaar. Nigel en zijn baasjes waren er ook dus dat was voor de eigenaren de eerste keer dat ze hem inlevende lijve konden zien.

Wat was het bijzonder om ze allemaal weer te zien; we hadden ons er zo op verheugd! Ook de ontmoetingen met de eigenaren/gezinnen was relaxted en erg leuk; we hebben bijgekletst op het terras. Ik werd enthousiast begroet door Noa, Meggie, Fay en broer Dobber en heb uitgebreid met ze geknuffeld, heerlijk. Ik ben onder de indruk van hun uiterlijk! Mooi is dat ervaringen  en tips onderling worden uitgewisseld. Onze complimenten aan alle eigenaren hoe ze bezig zijn met hun heidewachtel en deze trainen, dat was goed te zien. Het viel mij al meteen op dat de nakomelingen een vrij karakter tonen en uitdagend spelen met elkaar. De eigenaren vetelden allemaal dat de honden  binnenshuis heel relaxted zijn. 

En een van de mooiste ervaringen van deze dag was ook (en waar wij ook zo van genieten) het goede karakter van de nakomelingen, dat alle eigenaren zo gek op ze zijn en heel tevreden zijn. Dat doet zeer goed. Hartelijk dank dat julie er waren!

En natuurlijk zijn er foto's gemaakt. Van links naar rechts: Foto 2 en 3 Puck en Nigel hebben een mooi overzicht vanuit de auto, foto 4 en 5 weerzien en kennismaking met elkaar. Foto 6 voorgrond Meggie, daarachter Fay en Noa. Foto 7 en 8 Baasje Meggie en Fay in onderonsjes. Foto 9 Dobber, nr. 10 t/m 13 samen eten uit de bak bij de Hubertus Gold hondenvoer stand.  Foto 14 Grand Lady Puck 9 jr. oud en ze wordt al een beetje grijs rondom haar bek....Foto 15, even iedereen goed staan en dan nr 16 t/m 19 spreken voor zich; van li. naar re. Katja en Nigel, Joëlle en Fay, Ruth en Dobber, Jereon en Noa, Karin en Meggie en ik en Puck. 

9 JUNIHet wordt weer hoog tijd voor een update; we krijgen de meest leuke foto's en filmpjes opgestuurd van de jonge heidewachtels Dat is en blijft ontzettend leuk. Dank jullie wel!

Ik zal deze ook op de website zetten en allereerst een aantal fimpjes. Erg leuk om te zien; appel, trainingsaspekten zoals zwemmen, vooruit sturen en komen op bevel zijn hierin te zien. Erg leuk zijn de filmpjes van Noa en haar ontmoeting met de maai machine.....

Druk op het vierkantje re-onder dan vergroot de video zich.

 

 

 

11 APRIL; 16 weken zijn ze alweer de nakomenlingen van Bente en Nigel! De berichten die wij ontvangen zijn postitief; de gezinnen hebben allemaal hun draai gevonden met hun jonge heidewachtel en zijn volop in training met ze. Ze leren allemaal snel, zijn nieuwsgierig, ontdeugend en ondernemend. Allemaal berichten die wij graag horen en wat ook zo hoort bij een jonge heidewachtel. Onze complimenten voor de baasjes hoe goed ze ermee bezig zijn! We krijgen leuke filmpjes binnen die ik jullie zal laten zien, maar ook foto's. Het filmpje met Noa en de schaapjes is zo leuk ........ Moet je die schapen zien hoe 'droog' zij reageren op Noa! En Fay spontaan uit nieuwsgierigheid het water in, prachtig!

Met Bente en Puck gaat het ook goed. Bente is gigantisch in de rui geraakt na het weggaan van de pups en haar hele glanzende vacht is nu even verdwenen, maar dat komt wel weer goed. Verder is ze super actief, weer slank en gespierd. Afgelopen week ben ik gestart met de MAP-B training en beginnende A-training bij de KJV in Utrecht. Dit is voor mij wel wat verder rijden, maar dat heb ik er wel voor over. Vorig seizoen heb ik nog met Puck in de achterhoek getraind en dat was nog verder rijden. Leuke groep gemotiveerde voorjagers en gedisciplineerde training door  trainer, die kennis van zaken heeft en wat goed bevalt. 

Foto's van li. naar re.; eerste 3 foto's is Dobber, reutje, dan 5 foto's van showgirl Sarah, dan 2 foto's van Jodi, eentje  geconcentreerd kijkend...  en dan 4 foto's van Meggie, heerlijk luierend op een stoel. En Noa die half op de bank ligt even relaxen. En Nigel, de prachtige vader van dit nest, even zichzelf showend. Ook Puck en Bente hebben alweer hun plaatsje buiten gevonden! 

 

 

20 MAART; Het gaat heel goed met de nakomelingen van Bente. Ze zijn inmiddels 13 weken oud. De eigenaren zijn allemaal in training met hun jonge heidewachtel en hebben ook regelmatig contact met ons hierover. Dat is erg fijn, want ik (we) geven graag tips en adviezen waar nodig. De puppy jachttrainingen worden als zeer postitief ervaren en er wordt vanalles geleerd zoals komen op de jachtfluit en de zitfluit. Maar het allerbelangrijkste is toch wel het gevoel wat alle gezinnen hebben van een maatje in huis, de vrolijkheid, de aanhankelijkheid en de onbezonnenheid wat hun jonge heidewachtel met zich meebrengt. Elke dag wordt je weer begroet alsof je weken op vakntie bent geweest, zo blij zijn ze dan.... 

We krijgen ook zeer leuke filmpjes en foto's en die wil ik jullie dan ook graag laten zien. Hartelijk dank voor het toesturen van al dit moois!  Op de foto's van links naar rechts eerste 5 foto's is Noa, ze poseert prachtig! Foto 5 en 6 is Sarah die helemaal maatjes is met Tess de andere heidewachtel in het gezin. De laatste 5 foto's is Meggie lekker luierend, met maatje Finn de duitse draadhaar en snuffelend op het jachtveld van haar baas, waar ze in de toekomst met hem mee zal gaan op de jacht.

Op het eerste filmpje zie je Noa en Meggie; zij zitten samen op de puppy jachttraining. Filmpje daar onder is Sarah lekker uitdagend in het bos. Dan komt Fay spelend met een 'iets' grotere hond...en Jodi prachtig bij het water en ze komt al mooi terug bij haar baas. 

 

 

6 MAARTVanaf vandaag zullen hier foto's, verhalen komen van Bente en haar nakomelingen.. Buiten om dat het wat stil is in ons gezin nu alle pups weg zijn, gaat het heel goed met Bente en ook met Puck. Ze spelen weer volop met elkaar alsof het nooit anders is geweest.

Ik steek veel tijd in Bente om haar conditioneel weer goed in shape te krijgen, maar dat gaat eigenlijk prima, want ze is heel fit en ziet er goed uit. De laatste weken ben ik weer met haar aan het trainen, vooral de KNJV C en B-onderdelen om deze weer goed erin te krijgen. Bente heeft er zin in en is zeer energique. In Maart start ik weer de training in groepsverband met haar hopende in September en Oktober dit jaar proeven te gaan lopen.

We krijgen regelmatig berichten van de eigenaren van de pups. Het is de eerste weken aardig wennen met zo'n jonge pup in huis. Maar iedereen steekt er veel energie en tijd in en dat werpt zijn vruchten af qua benchtraining, zindelikheid en het alleen zijn. Geweldig, complimenten voor de eigenaren en hun gezinnen! Ze zijn allemaal heel erg blij met hun pup en genieten hier elke dag van. En daar gaat het om en we zijn heel blij met deze berichten.

Van Links naar rechts; foto 1 en 2 zijn Dobber en vriendje; een Toller retriever en Dobber in een mandje. Foto 3 ; Noa ligt heerlijk bij haar baas, ze gaat ook dagelijks mee naar  hun werk op de fiets. Foto 4, 5 , 6 en 7  zijn van Fay met Drentse patrijs, Jasper en vriendje. Dan hebben we 3 foto's van beauty Jodi, zij poseert prachtig voor Marije. En Noa en Meggie zitten samen op de puppyjachttraining in Utrecht en waren blij elkaar te zien.   

Tja en de foto's liegen er niet om, erg leuk dank jullie wel!

 

 

 

Uit de volgende combinatie zijn 19 december 2014 5 teefjes en 1 reutje geboren.  Dit is ons C-Nest.

 

NEO NIGEL VAN DE CHESANNEHOF

Geb. datum; 28-05-2011

NSHB nr.; 2841772

Kleur; wit en bruin

Schofthoogte; 54 cm

HD uitslag; HD A NW 33

Ogen; voorlopig vrij van erfelijke afwijkingen

Werkproeven; KNJV B-diploma's, Ed Schwarz trofee 2012

Exterieur; Uitmuntend, NJK, Ned. Kamp, Lux. Kamp.. BWNL 2014

Fokker; J. Mentrop-Joosten; Van de Chesannehof.

Eigenaar; J.Schell

 

BENTE

Geb.datum; 26-11-2010

NSBH nr.; 2818694

Kleur; wit en bruin

Schofhoogte; 50 cm

HD uitslag; HD B NW 40

Ogen; voorlopig vrij van erfelijke afwijkingen

Werkproeven; KNJV C-diploma's en KNJV B-diploma

Exterieur; ZG

 

Fokker; C. Thijs

Eigenaar; C. Thijs.

16 Januari 2009 is ons A-nest geboren; 2 reutjes en 5 teefjes uit de combinatie Puck vande Chesannehof en Alexander-Max van de Chesannehof.

24 November 2010 is het B-nest geboren; 2 reutjes en 4 teefjes. Dit was een herhalingsnest met Puck en Alex, dezelfde reu. Uit dit nest hebben we Bente gehouden.

Alles omtrent deze nesten is te vinden op de volgende site; www.puckvandechesannehof.blogspot.com