Wij zijn Jan en Carolien en wij wonen in Nijmegen. We hebben 2 kinderen, Emiel en Julia.

Sinds 2006 toen Puck geboren werd bij kennel van de Chesannehof en wij haar na 8 weken mochten verwelkomen in ons gezin, groeide bij ons de liefde voor een heidewachtel. Toen weinig wetende wat dit ras eigenlijk allemaal kan begon ik met een gehoorzaamheidscursus met Puck.

Al gauw kwam ik erachter dat dit niet voldoende was voor deze slimme, lieve, maar ook eigenzinnige dame. Dus overgestapt na een jachttraining. Hier groeide bij mij pas echt de interesse en plezier in het werken met een heidewachtel. Met veel vallen en opstaan leerde ik met haar te werken, leidster te zijn en hoe. Want we gingen proeven lopen en we haalden regelmatig diploma's binnen. En dan ben je zo trots dat je dit samen kunt! In 2010 werd Bente bij ons geboren en in 2019 is Daisy bij ons komen wonen.

Inmiddels werk en train ik met heidewachtels sinds 2006. Ik loop wedstrijden en (af en toe) shows met ze en ze mogen ook regelmatig mee op jacht.

Naast dit groeide ook steeds meer het verlangen om een nest groot te brengen. Sinds 2014 hebben wij ook een kennelnaam; van de Hazannekamp. Wij wonen al jaren in de wijk Hazenkamp in Nijmegen en via ons wijkblad zijn we aan deze naam gekomen. Inmiddels hebben we 3 nesten mogen grootbrengen. Het vereist qua vrij dagen nogal wat organisatie, omdat wij beiden in de zorg werken. Maar het is super om dit te kunnen doen. 

Onze heidewachtels zijn vooral onze huismaatjes, gezinshond en ook onze kinderen zijn gek met ze. Velen jaren zijn ook met ons op vakantie geweest en waar het kan gaan ze nog steeds mee.

Onze nesten groeien binnenshuis op en socialisatie vindt dan ook in het begin hier plaats. Wanneer de pups oud genoeg zijn gaan we met ze naar buiten voor verdere socialisatie.

Het fokken is geheel conform en volgens de eisen van Raad van Beheer en de Nederlandse Vereniging van Heidewachtel liefhebbers.