25 FEBRUARI; Tja, gisteren was het dan zover; Dobber werd opgehaald door zijn nieuwe eigenaar. Hij is 10 dagen als laatste pup nog bij ons geweest en dat was heel bijzonder.  We hebben hem ook zoveel mogelijk gesocialiseerd en hem meegenomen waar kon. Hij is ook mee geweest in het veld en dat vond hij toch leuk!  Volop uitdagend en nieuwsgierig was hij aanwezig, maar ook zo aanhankelijk en  lief. Wat hebben wij het leuk gehad met hem! Gisteren kwamen Ruth en haar vader. Ruth had heerlijke appeltaart gebakken; dank je wel! Voor het slagen van haar opleiding als dierenartse had Ruth van haar ouders een beeldje van een jachthond gekregen. Als de tijd voor haar rijp zou zijn mocht ze deze inruilen voor een echte jachthond. En gisteren was de dag. Dobber zal bij haar gaan wonen en wat zal hij het goed gaan krijgen. In de toekomst mag hij ook mee op jacht! Wij wensen Ruth dan ook heel veel plezier toe met haar prachtig reutje. 

Dag lieve, mooie ondernemende Dobber. Wat hebben wij van jou genoten!

Jan en ik hebben gisteravond een Chaams biertje gedronken, gift van een van de eigenaren, als afsluiting op dit bijzondere en mooie nest en prachtige periode. 

Voortaan zullen foto's, nieuws en belevenissen van dit nest te zien zijn bij Hoofdstuk Bente en nakomelingen

 

 

 

22 FEBRUARI; Tja dit fimpje wil ik jullie niet onthouden. Dobber kijkt ook zo, alsof hij wil zeggen; poepoe heb je het nu eindelijk in de gaten. Ik wil ook een grote hondenbot.....Mooi ook om te zien hoe ze alledrie in hun eigen wereldje zitten en toch samen! Overmorgen gaat Dobber mee met Ruth en zij is aan het aftellen.

 

20 FEBRUARI; Zo mijn eerste werkdagen zitten er weer op. Het was even landen kan ik vertellen na zo'n bijzondere tijd thuis. Maar er er is nog 1 pup bij ons en dat is Dobber het reutje. Dus werd ik telkens bij thuis komen enthousiast begroet door Bente, Puck en Dobber. Bijzonder 3 heidewachtels! Dobber draait volop mee in ons gezin en doet het heel goed. Hij is een ondernemend, nieuwsgierig en alert mannetje. En hij daagt Bente en Puck uit om te spelen....... Onze kinderen Emiel en Julia hebben voor hem gezorgd tijdens onze werkdagen. Zij hebben vakantie dus dat komt goed uit. We ontvangen erg leuke berichten van alle gezinnen en dat is ontzettend leuk. Het gaat goed met alle pups; allemaal zijn ze er druk mee bezig, maar het genieten is er niet minder om. Hier een bericht van een van de gezinnen: 

Hier alles top. Ik verbaas me over hoe snel Fay alles leert. Ze kan al
- zonder piepen overdag 1,5 tot 2 uur in de bench
- buiten in de ren 30 min zonder piepen
- zitten
- niet poepen in de bench (nooit gedaan overigens)
- alle ontlasting buiten doen (loopt naar de achterdeur)

Echt een toppertje. Wat een aanvulling.

Bijgevoegd foto 's van Fay in een lekker mandje, Jodi, Meggie (zij is al beste vriendjes met Finn, de draadhaar) en ook Noa heeft ook een heerlijk plekje. De filmpjes zijn van Fay en Jodi met het botje uit de puppybox gekregen van papa Nigel.

Savonds kreeg ik nog een mail van de familie van Sarah; het gaat heel goed met haar; ze speelt volop met Tess en ze zijn al echte maatjes samen. Ook met de andere honden in de omgeving gaat het goed. Sarah eet voor tien en ze ziet er prachtig uit. En nog iets bijzonders zoals de familie zelf omschrijft in hun mail; Kijk eens hoe slim onze Sarah is. Ze leest al mee op de laptop met Michiel.

 

 

15 FEBRUARI; De laatste 3 dagen zijn Meggie en Dobber nog bij elkaar geweest en ze waren dan ook onafscheidelijk. Mooi om te te zien hoe snel puppen van deze leeftijd leren en ontdekken. Gisteren was het 14 Februari, Valentijnsdag, en wat is er mooier om dan een pup op te gaan halen. Nou dat is dus gebeurt, de 5 de pup en tevens het laatste teefje Meggie is meegegaan met Cock en Karin en ze zal, buiten gezinshond, later worden ingezet in de jacht samen Met Finn, duitse staande draadhaar van hun zoon. Ze hadden mooie voorjaars bollen voor ons meegenomen,bedankt!  We kregen al vrij snel bericht dat de reis en thuiskomst zeer goed waren verlopen en ook vanmorgen kregen we bericht dat Meggie een prima nacht heeft gehad en dat ze een heerlijke pup is. Meggie heeft ook al kennis gemaakt met Finn en ook met de huiskat, wat prima is verlopen. Ook van de andere families horen we berichten dat ze erg blij zijn met hun pup. Een familie laat weten dat ze het nog leuker vinden als ze hadden verwacht....Van alle nieuwe eignenaren hebben we een foto gemaakt. Bij Meggie's baasjes dit helemaal vergeten ; dus dan maar een thuis foto. De andere fotos zijn van Meggie en Dobber! Dobber blijft nog een dikke week. Morgen begin ik weer met werken na 8 weken te zijn thuis geweest.........  Een zeer bijzonder en prachtige tijd hebben we gehad en nog.

Wij wensen Cock en Karin heel veel plezier toe met hun mooi dametje! Dag lieve, ondernemende Meggie. Wij hebben zo van jou genoten!

 

 

11 FEBRUARI;  Gisteren en eergisteren zijn er weer 2 puppen weggegaan naar hun nieuwe gezinnen. De reis is bij beide dames heel goed verlopen; hebben allebei geslapen in de auto. Ook de nachten in de bench verlopen goed met een plasje tussendoor. Wij krijgen erg leuke foto 's en filmpjes doorgestuurd. Hartelijk dank hiervoor en ook voor alle cadeautjes, kaartjes en bloemen. Maandag 9 febr. is Fay opgehaald. Zij zal gaan wonen bij Joëlle en Richard en hun kinderen; Maureen, Hannah en  Jasper. Fay werd op gehaald door Joëlle en haar schoonmoeder.

Dinsdag 10 febr. werd Jodi opgehaald en is gaan wonen bij Petra en Teake en hun kinderen; Marije, Thijs en Eva. Thuis hebben ze ook nog 2 poezen. Op de foto's zie jeFay op de heenreis en thuis bij Hannah en Maureen en Fay in haar bench. En kijk Sarah, ze is al helemaal maatjes met Tess de 2 jarige heidewachtel in het gezin. Ze loopt de hele dag achter Tess aan....En Noa mag mee naar kantoor.

Wij wensen beide families heel veel plezier toe met hun prachtige pups. Dag lieve Fay en Jodi; wij hebben zo van jullie genoten!

 

8 FEBRUARI; Tja en dan breekt toch de dag aan. De eerste pups die gaan vertrekken. Ratio en gevoel spreken boekdelen; eigenlijk wilen we geen afscheid nemen nog niet, maar je weet de pups zijn er klaar voor en de families, die zo blij zijn...Gisteren en  vandaag zijn er 2 puppy's naar hun nieuwe baasjes/gezinnen gegaan. Smorgens heb ik ze nog gefilmpd samen en natuurlijk foto's gemaakt en ze volop geknuffeld.

Als eerste is Chloë Sarah vertrokken. Ze zal gaan wonen bij Veronique, Michiel en hun kinderen Anne-Sophie, Frederieke en Pieter in Helmond en bij hun 2 jarige Heidewachtel Tess. Ze waren de dagen aan het aftellen. Anne-Sophie had heerlijke appeltaartjes gemaakt, dank je wel! De eerste berichten hebben we inmiddels al ontvangen. De reis en de kennismaking met heidewachtel Tess zijn goed verlopen en Sarah had thuis nog energie voor 10. Ook de nacht is goed verlopen, Ze heeft lekker geslapen in de bench en liet zich horen om te plassen.  

Vandaag is Caya- Noa meegegaan met Jeroen, Trudy, Lisa en Casper en zal gaan wonen in Rhenen.  Zij hebben jaren geleden ook een heidewachtel gehad en ook zij waren de dagen aan het aftellen. Bij Noa zijn de laatste weken tan kleurige vlekjes ontstaan op haar beide wangen; de Jungklaus tekening. Op 1 foto is dit goed te zien, bijzonder en komt nog maar heel weinig voor. Mooi en bijzonder cadeau gekregen, krijgt een mooi plekje in onze kamer en de zakdoekejs in hun originele verpakking zullen zeker van pas komen..... Dank jullie hartelijk voor alles! Ook hier zijn de eerste berichten al binnen en de reis en de thuiskomst zijn goed verlopen.

Wij wensen beide families heel veel plezier toe met hun prachtige pups.  Dag  lieve prullekes...........Wij hebben zo genoten van Sarah en Noa!

 

 

6 FEBRUARI; Vandaag is het nest van Bente 7 weken. Afgelopen week nog bezoek gehad, o.a. van mijn collega's die mijn, onze passie  prachtig vonden en hebben genoten van het kleine grut. Erg leuk was ook het bezoek van Ellen Gerritsen; zij heeft samen met haar man 2 heidewachtel reuen, waarvan eentje nu 10 weken oud. Gisteravond zijn Jos en Katja, eigenaar van Nigel op bezoek bezoek geweest. Was erg gezellig en we zijn hebben getoost op dit zo mooie en zo bijzondere nest. Vanaf morgen zullen per dag 1 pup naar hun nieuwe gezinnen gaan. De puppy pakketten staan klaar en de gezinnen, nieuwe eigenaren zijn zo aan het aftellen. Het span is uitgegroeid prachtige pups en zijn er klaar voor om meer te gaan ontdekken, verder te socialiseren en te hechten aan hun nieuwe gezinsleden.  Na dinsdag zullen Meggie en broertje Dobber nog samen bij ons zijn tot zaterdag. Dan gaat Meggie naar haar nieuwe baasjes en blijft Dobber nog 1 week. Dus we  kunnen zeer langzaam afkicken, want dat zal het wel worden dat weet ik zeker. Wat een geweldig nest is dit.............Ze komen ook allemaal op de jachtfluit, leuk joh!  Ze zijn ook allemaal zo fotogeniek, je blijft aan het knippen, kiezen jullie maar welke jullie mooi vinden.... 

 

 

2 FEBRUARI; Vandaag stond het autorritje gepland. Puppy's zijn allemaal ingeënt dus het mag. Eerst werd de bench in de auto gedaan en toen dachten we dat Bente er nog wel naast kon, maar helaas. In onze vorige auto lukte dit wel , maar nu echt niet. Dus ging Bente samen met oma Puck op de achterbank . De dames vinden alles prima als ze maar mee mogen. Jan en ik hebben telkens 2 puppen meegenomen en toen het span compleet werd kon de eerste auto rit voor de heer en de dames beginnen. Eerst werd alles goed bekeken en besnuffeld door iedereen en wat spannend over verkeers drempels. Het leek wel een kleine achtbaan voor ze. Maar we hebben voorzichtig gereden alles verliep prima en zelfs zo dat ze tijdens het rijden in slaap vielen.....geen een pup is misselijk geweest. Wat een avontuur weer. Mooi om te zien hoe Puck regelmatig haar kop op achterbank legde om te kijken hoe het met haar kleinkinderen verging, terwijl Bente er zo relaxed bijzat alsof ze wilde zeggen ; ooh maar dit kunnen ze wel hoor.......

 

 

30 JANUARI; Vandaag is het nest 6 weken (alweer) en tevens hebben ze allemaal het eerste contact gehad met de dierenarts. Eerste grote check-up is gedaan en wat we al vermoedden en ook hoopten klopt. Ze zijn allemaal helemaal gezond verklaard, alles wat er beoordeeld moest is helemaal goed. Ik had stukjes leverworst gesneden en telkens tijdens een inenting knabbelden ze dit lekker op. Er werd gewoon niet gereageerd op de prik, geen kick.  Tussendoor kwam Bente ook een stukje worst halen; tja het zijn toch haar puppen waar de dieren arts aanzit.... Dierenarts Roeland was heel enthousisast over dit nest. Ben er maar trots op zei hij; en dat zijn we reken maar van yes! Bijgevoegd foto's tijdens het onderzoek. Maar ook het slapen in een zeer klein mandje, waar ze als een hoopje bij en op elkaar gaan liggen. Ook in de bench met zijn allen vinden ze heerlijk. En kijk eens hoe ze naar me kijken als ik ze roep; even na die foto renden ze op me af! 

29 JANUARI; De heer en de dames zijn morgen 6 weken oud. Het gaat hard nu. De toekomstige baasjes/gezinnen zijn aan het aftellen. Wij denken er nu nog maar even niet aan en genieten volop van dit bijzondere nest. Zo relaxed, alert en actief, maar ook zo lief en knuffelig. Ze doen hun behoefte nestjes op de krant en komen vrolijk aangehuppeld op mijn jachtfluit. Morgen komt de dierenarts voor  hun eerste inentingen en zullen ze een voor een goed onderzocht worden. Vanmiddag zijn ze tussen de buien door naar buiten geweest. Het filmen gaat niet altijd even gemakkelijk, omdat ze al zo snel zijn.... Onder de filmpjes staan nog 2 recente foto' s van Nigel, de vader van dit nest.

 

 

27 JANUARI; Vandaag is de chipper van Raad van Beheer geweest. Het is allemaal heel goed en rustig verlopen. Eerst werd er bij Bente wangslijmvlies afgenomen voor het DNA-profiel en daarna waren alle puppen aan de beurt. Eerst kregen ze de chip en daarna met een wattenstokje werd het wangslijmvlies afgenomen. Ik heb ze een voor een op mijn arm gehad en kriebelde ze wat op hun buikje. Ze hebben allemaal geen piepje gegeven, ging zo goed. Daarna hebben ze allemaal lekker gegeten om vervolgens in een diepe slaap te vallen. Ook Bente deed het prima en liet het allemaal over zich heen komen. De enigste die zeer alert alles vanuit haar kussen zeer goed in de gaten hield was Puck. Alsof ze wilde zeggen; roep me maar hoor baas als je mij nodig hebt.... Sinds eergisteren hebben de pups ook halsbandjes om om alvast hieraan te wennen voor de toekomst. Ik zal het span eens even voorstellen; van links naar rechts. Het zijn telkens 2 fot0's van dezelfde pup.

Caya-Noa van de Hazannekamp; bandje rose

Chestnut-Dobber van de Hazannekamp; bandje grijs

Chlöe-Sarah van de Hazannekamp; bandje blauw 

Cherie-Fay van de Hazannekamp; bandje oranje

Ciska-Jodi van de Hazannekamp; bandje geel

Cheyenne-Meggie van de Hazannekamp; bandje bruin 

 

 

 

25 JANUARI;  De puppen zijn 5 1/2 week oud. Gisteren ook sneeuw in Nijmegen, maar met het span is binnen gebleven. Veel bezoek gehad en alles verloopt prima. A.s dinsdag komt Raad van Beheer de pups chippen en inmiddels zij alle eigenaren op de hoogte welke pup bij hen komt wonen en de door hen bedachte naam zal gaan krijgen. Gaaf om alle leuke reacties van de families te zien, te horen en te lezen.....Inmiddels hebben we de bench ook bij de puppyren gezet, zodat ze daar ook alvast aan kunnen wennen. Eerst even uitproberen en toen gingen ze er allemaal in liggen. Vandaag 2 x een schot gelost in de omgeving van de puppen en ze speelden gewoon allemaal door.  Voor de schotvastheid tijdens de jachttraining alvast een prima socialisatie. Carola een lieve collega en haar dochter hebben heerlijk in de puppenren geknuffeld. Wat het allemaal doet zo'n nest bij de toekomstige eigenaren, vrienden, kennissen bij zowel kinderen als volwassenen, zo leuk....Allemaal bedankt voor jullie bezoekjes en gekregen lekkernijen!

 

 

21 JANUARI; Het gaat goed hier. De pups gaan met sprongen vooruit en leren snel. Eergisteren zijn ze voor het eerst naar buiten geweest, eventjes om te wennen. Elke dag weer wat langer. Puck en Bente voorop en de rest volgde vanzelf. Mooi om te zien hoe dat gaat. Allemaal weer nieuwe geuren, belevenissen en ontdekkingen. Ze gaan allemaal dan op onderzoek uit en spelen en ravotten volop om daarna weer in een diepe slaap te vallen. De tandjes zijn nu ook helemaal door en er wordt volop geknappeld op kleine botjes, maar soms ook op elkaars oortje of staart. Dan hoor je ineens een piepje en dan is Bente er meteen bij en laat het pupje ook meteen los.... Tja hoort er allemaal bij. Inmiddels krijgen de pups 4x per dag eten, brokjes en vers vlees. Allemaal uit een eigen bakje en lekker dat ze het vinden! Bezoek is er volop, Julia heeft ineens wel heel veel vriendinnen op school..... En gisteren kwamen spontaan Hans en Jacobijn van kennel van de Chesannehof op bezoek. Dat was voor mij wel een speciale verrassing! Puck is bij hen 9 jaar geleden geboren en daarna is bij ons de liefde voor dit ras gegroeid.  Erg leuk om met hen weer even bij te kletsen en natuurlijk de puppy's te bekijken. Ze vonden het een mooi nest.  

 

 

17 JANUARI; De puppy's zijn alweer 4 weken. We zijn al over de helft....Wat gaat het snel, voor ons tenminste. Voor de nieuwe  eigenaren/gezinnen natuurlijk niet. Het is een geweldig nest; alles loopt super, gelukkig en we genieten elke dag. De puppy's begroeten ons vrolijk met kwispelende staartjes en ze houden allemaal zo van knuffelen. Met elkaar zijn ze ook volop aan de gang en rollebollen door de puppy-ren. Inmiddels ben ik al aardig tot puppen moeder gebombadeerd en neem ik wat taken van Bente over, o.a het voeden. Dit gaat zeer goed, vers vlees zijn ze gek op en sinds vandaag krijgen ze ook puppybrokjes en dit smikkelen ze op allemaal op. Inmiddels zijn de tandjes dan ook goed doorgekomen en wordt er vrolijk overal op geknappeld. Bente voedt ook minder en dat is ook de bedoeling. Sinds een paar dagen voedt ze ook staand. Wanneer er bezoek is stappen de puppen er vrolijk op af en dat blijft mooi om te zien hoe zo'n kennismaking verloopt. Ook Julia en Emiel zijn regelmatig in de puppyren te vinden en ook Julia is puppenmoeder en dat doet ze vol overgave.....

 

 

14 JANUARI; Vandaag een mand in de puppyren gezet en ook aan wild (eend en fazant) hebben de puppen geroken. Daar gingen ze met z'n allen op af en was zeer interessant... Allemaal goed om met deze geuren nu kennis te maken. De mand had toch iets heel aantrekkelijks, allemaal kropen ze er een voor een in en toen kwam Bente. Tja en dat was even uitvogelen, want zij ging ook in de mand liggen, maar ja zo groot is deze nou ook weer niet.  Ook (oma) Puck zorgt voor gezellig spelen is dan ook zeer welkom in de puppyren. Zij is zo lief en zorgaam voor de pups, echt geweldig. De foto's vertellen de rest.

 

 

13 JANUARI; Bezoek en bezoek, maar wat is het leuk en het loopt allemaal prima.  De puppy's doen het zeer goed en het socialiseren is in volle gang. Maar tussendoor nog voldoende rustmomenten voor Bente een haar gezin, want dat is zo belangrijk. Ze hebben allemaal  hun eerste vleespapje gehad, eerst op apart op een schoteltje en later alweer samen. Ze vinden het heerlijk en smikkelen alles op. Zowat alle nieuwe pup-eigenaren zijn geweest en wij genieten van hun enthousiaste reacties op dit nest. Gisteravond zijn Jos, Katja en Fenna, eigenaar van Nigel, de reu van dit nest, op bezoek geweest. Ze hadden heerlijke Limburgse vlaai meegenomen. Erg mooi was om te zien hoe Jos verschillende puppen op zijn hand legde om te kijken hoe ontspannen de pup is. Ze vonden de pups erg mooi. Het was heel gezellig en wat hebben we bijgepraat over onze grote passie; heidewachtels.....  Allemaal bedankt voor jullie leuke bezoekjes en mooie bloemen. 

11 JANUARI; De afgelopen dagen staan in het teken van bezoek. Vooral de nieuwe pupeigenaren komen Bente en haar gezin bekijken. Het is allemaal erg gezellig. Tussendoor wordt er informatie gegeven over de toekomstige heidewachtel-pup in het gezin en vooral als jachthond. Maar de boventoon is toch het knuffelen met de schattige kleintjes die vrolijk overal op afstappen. Vanmorgen een paar filmpjes gemaakt. Wij genieten dat het zo goed gaat.  

 

 

9 JANUARI; Vandaag zijn de puppy's 3 weken. De puppyren hebben we weer uit de kast gehaald. Puck en Bente lagen samen naar mij te kijken hoe ik dit allemaal opbouwde. En jawel hoor, de puppy's wilden allemaal wel een kijkje nemen buiten de veilige werpkist, waar ze de afgelopen weken lekker warm  hebben vertoeft. Alles werd afgesnuffeld door de kleintjes en ook de speeltjes worden geinspecteerd. De ontwikkeling gaat snel; het lopen gaat prima en er wordt onderling al uitgedaagd en gespeelt. Ook het eerste bezoek is geweest en de eerste ooh's en aah's zijn alweer gevallen. Tja, het is ook heel bijzonder als je voor het eerst het nest ziet en wetende dat over een aantal weken het reutje met je mee naar huis gaat voor hopelijk een hele lange tijd....Bente houdt alles in de gaten, is erg lief en vindt het prima als anderen aan haar puppy' s komen. Ook Puck is al vertrouwd met het nest. Ze mag er af ten toe eventjes bij; dat zal de komende weken wel meer uitgebouwd worden. Ze is heel voozichtig voor ze; de schat. Vandaag zullen de heer en de dames voor het eerst vleespap krijgen.

 

 

6 JANUARI; De pups maken grote stappen letterlijk en figuurlijk. We zien ze nu per dag meer ontwikkelen. Ze stappen de hele werpkist rond en reageren op mijn stem, komen dan naar mij toe en laten zich knuffelen. Ook hebben ze elkaar ontdekt en het spelen met elkaar is in ontwikkeling. Erg mooi om te zien en dit dagelijks mee te maken. Bente is een fantastische moeder, zorgt, wast en voedt waar nodig. En niet te vergeten ze vertroeltelt haar puppen! Maar regelmatig komt ze ook uit het nest en gaat ze elders liggen en wil ze graag met ons naar buiten. Allemaal hele goede ontwikkelingen. Morgen zullen we de wereld en de ontdekkingstocht van de puppen wat gaan vergroten door de kamerkennel op te zetten. Bijgevoegd foto's van vandaag van het mooie nest spel.... Het zijn 2 series. 

 

 

2 JANUARI; Vandaag zijn het heertje en de dames 2 weken oud. Ze hebben allemaal hun 1ste ontwormingspasta gehad en dat vonden ze niet echt lekker.... ook de kleine nageltjes zijn geknipt met hulp van Julia, zodat het tijdens het drinken wat aangenamer is voor Bente. Alhoewel ze geen kik geeft is het rondom haar tepels rood. Tijdens het nageltjes knippen hielden zowel Bente als Puck alles in de gaten. Puck is ook zo zorgzaam. Het drinken gaat ook steeds krachtiger, zoals jullie kunnen zien op het filmpje. Nog even en de pups krijgen hun eerste vers vlees.  Bijgevoegd ook een paar foto's van de geopende ooogjes en Bente die alles vanuit haar nest in onze tuin kan zien en ook in de gaten houdt

 

 

1 JANUARI; De jaarwisseling is zeer goed verlopen. Erg leuk om dit met een nest mee te maken.Vanaf 18.00 uur werd hier al flink wat vuurwerk afgeschoten en rondom middernacht ging het even flink tekeer. Zowel Puck, Bente en ook haar puppy's hebben er geen last van gehad. Ze sliepen er gewoon doorheen... Bij alle puppy's zijn de oogjes geopend. Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en liefdevol 2015 toe. Dank jullie wel voor alle berichten op ons gastenboek!

30 DECEMBER; Het is genieten met Bente en haar nest. Het gaat zeer goed; relaxte moeder en puppy's die goed drinken en groeien. Ze worden met de dag mooier en ook beweeglijker. Morgen zal er aardig wat vuurwerk in onze omgeving worden afgeschoten. Zowel Bente als Puck zijn hier niet bang voor en deze goede ervaring zullen de puppy's dan ook mee krijgen. En jawel hoor vanavond openden zich de eerste oogjes, zo mooi. Wij wensen ieder een zeer goede jaarwisseling toe. Wij blijven nog even in een puppywolk......

 

 

28 DECEMBER; Alle Puppy's zijn zowat verdubbeld in hun gewicht en dat is helemaal goed. De puppy's snuffelen mij flink af als ik  even met ze knuffel tiidens het wegen en dat is al een van de eerste socialsatie's voor menselijke geuren. Ze bewegen ook steeds meer en voorzichtig aan worden de achterpootjes onder hun lijfjes gezet. Maar goed dat is nog flink oefenen, want ze rollen telkens om...Bente heeft het zittend voeden ook uitgevonden en kijkt daarbij recht in de camera alsof ze zeggen wil; doe ik het zo goed? Grappig is dat ze ook regelmatig bij Puck gaat liggen, even zoals ze voor de geboorte van het nest ook vaak deed. 

 

 

26 DECEMBER; Vandaag is het nest 1 week oud. Het gaat heel goed. Het reutje en zijn zusjes groeien elke dag. Ook gaan ze steeds meer bewegen en geluidjes maken. Bente komt al regelmatig zelf haar nest uit, wanneer de pups allemaal slapen, en komt ze gezellig even bij ons zitten en knuffelen. Zo gauw als ze weer een piepje hoort dan gaat ze hup er meteen weer naar toe en bij haar puppy's liggen. Mooi hoe ze dat allemaal zelf regelt.... De foto's en filmpje spreken voor zich. Ook de namen zijn bekend en opgestuurd naar Raad van Beheer. Reutje; Chestnut-Dobber en de Teefjes; Caya-Noa. Cherie-Fay, Chloë-Sarah, Ciska-Jodi en Cheyenne-Meggie.

 

 

24 DECEMBER; Wij willen iedereen fijne kerstdagen toewensen. Voor ons dit jaar extra speciaal met 6 puppy's bij de kerstboom....

 

 

22 DECEMBER; Het gaat heel goed met alle puppy's, ze zijn relaxted en dag bestaat uit drinken, slapen, drinken, slapen en dan weer opnieuw...Ook vandaag zijn ze allemaal weer aangekomen in gewicht. Bente zorgt heel goed voor ze zoals je ziet op het filmpje tijdens de wasbeurtjes! We kunnen er naar blijven kijken; de bewegingen van de pups, hoe zorgzaam Bente met ze omgaat en het drinken bij haar. 

 

 

21 DECEMBER; Het gaat heel goed met Bente en haar nest. De puppy's bewegen volop en tijgeren in en rondom Bente. De nacht is  rustig verlopen met slapen en drinken. Puck is er inmiddels ook even bij geweest. Bente was erg blij Puck te zien en andersom. Het is even wennen in de roedel ook voor Puck . Ze wil bij Bente en de pups gaan liggen, maar dat kan nu nog niet. Bijgevoegd foto's van het wegen (vlnr. eerste is het reutje en dan alle teefjes), wasbeurt van moeders, de relaxte pups, samen in een mandje bij schoonmaken werpkist en filmpje (lekker drinken bij Bente).

 

 

20 DECEMBER; Bente en haar puppies hebben een goede nacht gehad, veel geslapen en natuurlijk lekker drinken bij Bente  tussendoor.  Ik heb vannacht bij het nest geslapen. Ik zie hoe zorgzaam Bente is voor haar pups en dat is prachtig om te zien. Als we haar uitlaten, dan wil ze heel snel weer terug naar haar nest. Bijgevoegd foto's van wat de kleintjes nu heel graag doen; drinken en slapen. Op de foto's zie je goed hun bruine koppies. Vanmiddag hebben Julia en ik alle pups gewogen en ze zijn al aangekomen!  We kwamen vanmiddag er ook achter dat we 5 teefjes en 1 reutje hebben ipv 4 teefjes en 2 reutjes oeps....

Uit dit nestje zijn geen pups meer beschikbaar; alle pups zijn voorzien van nieuwe baasjes.

 

19 DECEMBER, 23.30 uur; Na een nacht en een dag vol met weeën heeft Bente een nest met puppy's ter wereld gebracht; 5 teefjes en 1 reutje. Ze zijn allemaal rond de 400 gram, dus flink van gewicht. Bente heeft het ontzettend goed gedaan en hard gewerkt. Toen haar eerste pup geboren werd moest ze even wennen, maar na haar 2de pup werd er ook een moeder 'geboren' en wist ze precies wat ze moest doen. Jan, Julia en ik zijn er de hele tijd samen bij geweest en hebben geholpen waar nodig. Julia heeft het geboorteverslag van de puppy's bijgehouden en Emiel is er eventjes bij geweest.  Bente en haar kroost maken het t.n.t. heel goed; alle pupjes drinken al volop. Wij zijn zeer blij dat alles goed is gegaan en zijn apetrots op dit nest. Eerst gaan we uitrusten en morgen zullen wij de nieuwe toekomstige pup-eigenaren gaan opbellen. Voor nu al vast een voorproefje van een trotse Bente een haar gezin....De zwart-wit foto's zijn tijdens de bevalling genomen v.l.n.r eerste pupje net geboren en al meteen de weg ruikend (oogjes zijn nog dicht) naar de tepel, 4 pupjes geboren ook al drinkend en alles compleet. 

 

 

19 DECEMBER; Vannacht heb ik bij Bente geslapen. Gisteren was ze al volop aan het graven in haar werpkist om een nest te maken en sinds vannacht heeft ze weeen. Spannend, maar het kan nog best lang duren. Hierbij een foto, waarbij ze net een harde buik heeft en hijgt tijdens een wee.

 

 

16 DECEMBERBente is vandaag 8 weken drachtig. a.s. Donderdag is ze 58 dagen en dat betekent dat de puppy's vanaf die dag   geboren mogen worden. Tot nu toe is alles rustig. We merken wel dat Bente wat meer moeite heeft met opstaan en ze loopt langzamer. Verder is ze even alert, zoals altijd. Vanmorgen ben ik bij onze dierenarts geweest om afspraken te maken, mochten wij hen nodig hebben.  De kraamkamer is klaar.....Hierbij een foto, waar Bente bij Jan aan het snuffelen is mocht er toevallig een stukje chips zijn gevallen.....Wanneer ze zit hangt haar buik op de grond.

 

 

14 DECEMBER; De voorbereidingen voor het komende nest zijn in volle gang en de werpkist staat al een aantal dagen klaar. Het gaat heel goed met Bente; ze is levendig en wil eten voor 10. Je ziet haar buik volop bewegen en we voelen de puppy's heel goed nu. Grappig was dat Puck meteen in de werpkist ging liggen. Alsof ze dacht; zo dit is mijn plaatsje voorlopig. Toch niet Puck...Puck waakt nu ook meer dan anders, mooi is dat, alsof ze wil beschermen en waarschuwen. Bijgevoegd een paar foto's van een uitbuikende Bente. Ze ligt ook nog graag bij Puck.

 

 

10 DECEMBER;  Bente is 7 weken drachtig en dat is zeer goed te zien. Haar buikje lijkt nu met de dag te groeien. Het gaat heel goed met haar. We voelen al volop bewegingen in de buik en dat is weer heel bijzonder om mee te maken. We doen het ook wat rustiger aan met haar en dagelijkse wandelingen zijn ook niet meer groot en lang. Bente zoekt mij overal op en ligt het liefste bij ons. Deze week is mijn laatste werkweek en dan beginnen mijn vrije dagen om voor het komend nest te gaan zorgen. Bijzondere en ook spannende periode breekt aan; gezondheid rondom Bente en haar komende pups zijn nu heel belangrijk. Hierbij een foto van een relaxte dame...

 

 

7 DECEMBER; Het gaat heel goed met Bente, ze is heel relaxed en vooral heel knuffelig. Het uitdagend spelen met Puck doet ze ook veel rustiger. Mooi is dat hoe ze haar buik daarin beschermd. Vooral op haar groeiend buikje wordt ze graag geaaid. Hier een foto 6 1/2 week drachtig.

 

 

 

2 DECEMBER; Bente is vandaag 6 weken drachtig. Haar buikje is steeds beter te zien en vooral de laatste dagen is deze ook meer gegroeid. Alles verloopt naar wens en binnenkort gaan we de werpkist neerzetten, zodat Bente er alvast aan kan gaan wennen voor haar zelf en haar komend nest. De komende weken zullen de puppies verder uitgroeien en zal haar buik ook zwaarder gaan worden. Eten gaat heel goed. Ze heeft overal zin in....   Bijgevoegd foto's net gemaakt; ze keek even recht in de camera.  

 

25 NOVEMBER; Bente is vandaag 5 weken drachtig. Haar strakke buiklijn is niet goed meer te zien en er begint een bol buikje te komen. Ze is hartstikke levendig, fit en eet voor tien. Ze krijgt nog geen extra voer, want anders worden haar pups te zwaar en dat is ook niet goed voor de werping straks. Hierbij een paar foto's van vandaag.

 

18 NOVEMBER; vandaag is het 28 dagen gelden dat Bente gedekt is door Nigel. Vanmorgen een echo laten maken. En jawel hoor wat we hoopten en vermoeden; Bente is drachtig! We zagen al meteen kleine puppies in wording en hartjes zien kloppen. Is toch wel heel bijzonder......... 

 

12 NOVEMBER; Bente wilde vanmorgen haar brokken niet eten. Ze is ook heel aanhankelijk en wil zeer graag bij mij zitten of liggen. Al met al zeer goede voortekenen van drachtigheid. Volgende week zullen we het zeker weten. Er staat dan een echo gepland.... 

Vanavond heeft Bente vers vlees gekregen, dat ging er wel in. Bijgevoegd foto vanmiddag in het bos en nog een foto van Bente als pup.

 

2 NOVEMBER; Bente heeft wel zeer veel intersse om meer te eten. Ze probeert ook tussen door van alles te scoren. Dit kan een gunstig voorteken zijn van groeiende puppies.... 

 

20 OKTOBERBente en Nigel hebben een 'date' gehad. In eerste instantie was het toch nog te vroeg, ondanks het de 11de dag van Bente's loopsheid was. Maar na een paar dagen was het raak. 

Het was prachtig om te zien hoe het spel tussen hen ging. Ze zijn heel gek met en op elkaar. Nigel gedroeg zich als een heuse gentlemen. Ook Katja en Jos hebben meegeholpen door o.a. Bente bij hen te laten logeren en dat terwijl er nog een andere reu in huis was die Bente ook wel erg leuk vond....

Bijgevoegd een foto waar ze gekoppeld staan en jawel hoor onder het parapluutje zitten Katja en Jos bij het stel bij de 2de dekking....

En nu is het afwachten, over ongeveer 28 dagen zullen we weten of Bente puppies draagt.